lördag 19 april 2008

En dag i trädgården



Jag har som sagt inga gröna fingrar. Önskar det fanns en gnutta men icke. Bara att face it! Grannne har ett växthus. Jätemysigt! Barnen älskar at gå in där. Tänk, det växer druvor, gurkor och tomater där. Kompis K har en underbarn trädgård med tillhörande växthus. Hon är duktig och får till det med enkla medel. Men hur gör man och vart börjar man?

Vi har iallafall varit i trädgården hela familjen hela dagen. Rensat grannnes tagghäck. (Vem kom på att planeter en tagghäck i trädgården?) Krattat löv, klippt och tagit bort. Om det blev bra? Nja, skulle säga bättre men bra blir det nog först när de blivit gröna, som sagt.

Barnen har iallafall varit med och hjälpt till. Dagens höjdpunkt var när de hittade en stor daggmask som döptes till "maskis". Liten dotter älskar maskar. Sonen är mer avvaktande mot dessa djur. Fika i paviljongen blev det med J och magen.

Dagens "Lisa gick igång" var när grannne undrade om jag inte trodde att sonen skulle bli homosexuell om han började på dans eller gymnastik. Va??!! Och det på vår gata i stan...

Inga kommentarer: