tisdag 29 april 2008

När bokstäverna faller på plats


Vår son har länge varit intresserad av bokstäver. Han har ett intresse för böcker och bästa kompisen har läst sedan han var 5. Så nog har det stått på önskelistan att knäcka läskoden. Han har kunnat läsa korta ord typ sol och bilett längre tag. Vet inte när man kan säga att man knäckt koden men idag läste han några sidor i en barn bok "Varför då"-Anna-Clara Tidholm. Det tar lite tid men nog sjutton läste han allt! Stolt som bara en mamma kan vara=jag ;)

Det är en härlig känsla att se sitt barn utvecklas och lära sig saker. Måste säga att det är extra seciellt när man har ett barn som har dåligt självförtroende. När han lyckas då lyser han och det ser ut som han tänkt "Jag som inte kunde...". Han lärde sig knyta rosetter i helgen. Flera gånger gjorde han så fina rosetter så. I bilen på vägen hem från skolan på måndagen sa han "Mamma, jag kunde knyta rosett idag också". Vi jobbar mycket på självförtroende och självkänslan men det är svårt. Visst är det roligt med liten Dotter som också lär sig saker. men med henne är det på ett annat vis. Hon har självförtroende och säger"Jag kan mamma". Och visst kan hon!

Jag är mycket intresserad av barn och utveckling. Tycker det är mycket farsinerande. Tänk bara vad de lär sig de första åren. Lägg sen till att de flesta barn lär sig saker i samma ordning och på samma sätt. Vilken grej!

Nu till månadens mindre roliga. Räkningar i stora lass!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Men Lisa! Vet du, Elias lärde sig knäcka läskoden i förrgår!!!!
De följer tydligen sin utveckling! :)
Ja visst blir man stolt och glad! *kram*
Kattis

Lisa med hem sa...

Jag kan inte säga när Johan knäckte läskoden och vart man ska räkna från. han har läst rätt länge. Nu ska vi öva så han får lite fart ialalfall! Hur är det med lillebrotr? Är han lika intresserad? Liten Dotter suger i sig allt hon kan!

Kram Lisa och trevlig Valborb!

Susannes Smultronställe sa...

Visst är det HÄFTIGT!!??
Helt plötsligt är våra små ungar rätt mycket större ungar på något sätt....och det går så fort.
Tycker det har gåå fortare den här tredje gången än vad det har gjort med hennes 2 äldre syskon.

Det är så häftigt att följa deras utveckling!!

Anonym sa...

Intresset för läsning har varit lite halvcoolt. Han har kunnat läsa ord en längre tid, men inte haft intresse av att läsa meningar tills häromkvällen. Då läste han ut en liten bok! Det var små bokstäver och långa meningar men han tyckte om det! :-) Nu har jag handlat pysselböcker och han gör många sidor varje dag. Läser och skriver :)
Jo Lillebror är jättenyfiken och försöker han med. Nummer två får mycket på köpet!!! :-)
Vad göööör du Lisa??? Jag vet ju inte vad du praktiserar!!! (Lärare hade inte varit dumt) *kram*