torsdag 15 maj 2008

Våran Pippi



Igår var det förskolans dag. Vi hade grillkväll på dotterns förskola. Alla barnen stod på kullen och sjöng. Tema iår var Astrid Lindgren och jag såg ungefär 20 Pippi och EN Emil :) Det var så fin sång att mamman fick en tår eller två i ögat. Och som de som stod närmast mig under uppträdandet kommentede: "Det brukar alltid vara en som sjunger högt och tydligt" Gissa vem det var? Våran lilla tjej! Hon stod längst fram och tog i så det knakade. Stolt mamma!

Tyvärr missade pappan uppträdandet men hann se utstälningen av konst. (Han fick motorstopp i Bro tanför Stockholm. Tur i oturen nära en WW verkstad så denna gången slapp vi kostnade för bärgning. Dessutom var det ett billigt fel. Inget 10 000:- fel denna gången! Pust! Så nu åker vi runt i hyrbil.)

Trevlig helg önskar jag er!

4 kommentarer:

Hanna i Det stora grå huset sa...

Vad söt hon är! Brukar tänka på det när jag ser henne.
Hmm... Så Inez var utanför er och cyklade. Hon får bara vara ute och cykla om någon är med henne. Men problemet är att hon rymmer. Hon sticker, snabbt som attan och upp på cykeln direkt. Jag har tjatat på Gubben i snart tre år att vi måste ha ett staket till baksidan också, så att hon inte kan komma därifrån så lätt. Jag vill gärna ha koll, och är själv helst på baksidan... Nåväl. Jag får väl snickra ihop ett jag i helgen om vädret tillåter. ;-)

Ha en fin fredag!
Kram Hanna

P.s Snadloppor säger du. Men saken är den att de här kliar inte. Inte än iaf...

Hanna i Det stora grå huset sa...

psst... sandloppor menar jag ju såklart

Lisa med hem sa...

Aha, då vet jag att jag ska följa henne hem nästa gång hon cyklar förbi :) Visste inte riktigt. Har haft koll på henne så hon åker tillbaka i rätt riktning. Hon sommer säkert fler gånger!

Jag tror inte sanloppsbetten kliade. Det var Karl-Gunnar på BVC, har ni honom? underbar människa, som sa att det var sådanan utslag. var tidig vår Maja fick det. Har hon fler idag? Blivit koppar? Kommer ihåg att båda mina hade feber innan kopporna kom.

Trevlig helg till er.
Jag är nästan lite glad att det regnar. Har lite at göra inne och slipper vattna landet för hand. vattenslangen räckte inte ända fram :( Måste köpa förlängare!

/Kram Lisa

Susannes Smultronställe sa...

Vilken söt liten Pippi.
Känner igen det där med alla Pippi:ar som brukar vara när det är Astrid Lindgren-tema.
Här har både Ingrid (för många år sen) och Edith varit lilla Ida - röd klänning, vitt förkläde med vingar på ärmarna, vita strumbyxor och flätor. Sååå söta.
Folke var Karlsson på Taket vill jag minnas. Fäste en propeller på hans hängslen och han var också jättefin (och helt ensam om karaktären).

Ha en härlig helg!
Och stressa inte ihjäl dig *s*